Korttikeno -automaatti

Korttikeno on Suomen ensimmäisiä Keno-pelejä, sillä ensimmäinen Korttikeno otettiin käyttöön jo vuonna 1988. Ensimmäisiä automaatteja pelattiin tietysti jo markka-aikaan mutta RAY tarjoaa yhä tänäkin päivänä euroilla pelattavaa Korttikenoa.

Suomalaiset ovat vuosien saatossa oppineet tuntemaan monia Korttikenon eri variaatioita automaateissa (Täyskeno 40 ja Korttikeno 40, 100 ja 200 jne.).

Tässä jutussa opit kaiken tarvittavan Korttikenosta sekä parhaat vinkit voittojesi kasvattamiseksi.

Korttikeno pähkinänkuoressa

Päävoitto: 50 / 75 / 100 euroa
Jatkopeli: Tuplaus
Erikoisuus: Pikapeli
Automaatit: Monipeli, Monipeli2, Mare ja Paletti

Korttikenon 75 euron automaatit löytyvät anniskeluravintoloista ja 100 euron kenoautomaatit pelisaleista.

Näin pelaat Korttikenoa

Peli on muunnos numerokenosta suurimpana erona, että nyt pelataan numeroiden sijasta korttipakalla. Pelissä on käytössä 52 kortin pakka, joista saat valita oman mielesi mukaan 1-5 onnenkorttia.

Panos asetetaan välille 0.20 – 1,5 euroa ja sen säätäminen tapahtuu PANOS-näppäintä käyttäen.

Onnenkortit koneessa valitaan kosketusnäyttöä käyttäen. Automaatti jakaa kortit levälleen näytölle, joista sitten nappaat 1-5 mieleistäsi korttia.

Pelikierros käynnistyy sen jälkeen, kun olet painanut KÄYNNISTÄ-painiketta. Automaatti arpoo toisesta 52 kortin pakasta 10 voittokorttia. Jos voittokortti matsaa onnenkorttisi kanssa, niin saatat voittaa silloin rahapalkinnon.

Kun olet valinnut 1-3 onnenkorttia, niin silloin voittoon riittää vain yhden kortin kohdalleen osuminen. 4-5 onnenkortilla kohdalleen pitää osua vähintään 2 korttia. Mitä enemmän osumia, sen enemmän voitat rahaa Korttikenosta.

Tuplaus

Jos voitat Korttikenosta, sinulle annetaan mahdollisuus tuplata, eli kaksinkertaistaa jo voittamasi rahasumma. Tuplauksen ikävänä puolena on, että saatat menettää voittosi kokonaan.

Tuplaaminen käynnistyy automaatin TUPLAUS-näppäimestä. Näytölle arvotaan yksi kortti väärin päin ja sinun täytyy arvata, onko se suurempi vai pienempi kuin seitsemän. Jos arvasit oikein, rahasi tuplaantuu. Jos arvasit väärin, menetät pelikierroksen voitot. Ässän silmäluku tuplauksessa on yksi.

Erikoistapauksessa, eli seiskan ilmestyessä, tutkitaan kortin väriä. Jos sait punaisen seiskan, niin tuplaaminen päättyy mutta saat pitää voittosi. Jos tuli musta seiska, menetät voitot. “Punaisen seiskan sääntö” on voimassa ainakin Monipeli-automaatin Korttikenon tuplauksessa.

Tuplaaminen on matemaattisessa mielessä varsin järkevää puuhaa, koska sillä on Korttikenossa ihan mukiinmenevä 96.15% palautusprosentti.

Pikapeli

Korttikeno-automaatti tarjoaa sinulle myös Pikapeli-mahdollisuutta. Pikapelissä kone arpoo puolestasi 5 onnenkorttia, jolloin peli käynnistyy heti ilman omatoimista korttien valintaa.

Vinkit Korttikenon pelaamiseen

Valittujen korttien määrä vaikuttaa suoraan palautusprosenttiin. Alla olevasta taulukosta nähdään, että valittaessa vain yksi kortti, on Korttikenon palautusprosentti erittäin korkea. Tämä on hyvin poikkeuksellista, sillä yleensä Kenoissa palautusprosentti paranee, kun numeroita valitaan enemmän.

Valitut kortit | Palautusprosentti
1 96,15 %
2 90,50 %
3 91,49 %
4 91,73 %
5 90,17 %

Tuplaaminen on Korttikenossa fiksua puuhaa, sillä 1 valitun onnenkortin tapaan myös tuplaus tuo 96,15 % palautuksen. Voittaessasi Korttikeno-automaatista, sinun kannattaa ottaa (matemaattisessa mielessä) pieni lisäriski ja tuplata voittoasi voittojen menetyksenkin uhalla.

Lue lisää kenovinkkejä sivustoltamme, niin voitat Kenosta entistä enemmän.